Amazone Peru Kids - papegaaien Puerto Maldonado

Avontuur in het Amazonewoud

Amazone Peru

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Puerto Maldonado jungle
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 459,- per volwassene
€339,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Een tropisch toetje aan het einde van je Peru reis. Meer dan 60% van Peru wordt bedekt door het Amazonewoud, het grootste regenwoud ter wereld. Per boot en te voet verken je het oerwoud en ga je opzoek naar wilde dieren. Van doodshoofdaapjes tot blauw gele ara’s en van felgekleurde gifkikkers tot bloeddorstige piranha’s. Je verblijft in een junglelodge aan de rand van de rivier in een eenvoudige, maar sfeervolle bungalow met palmbladeren dak. Alle maaltijden tijdens je verblijf zijn inbegrepen, evenals diverse activiteiten die uitgevoerd worden in klein groepsverband.

Overnachten: 1 nacht ligstoel in comfortabele nachtbus + 3 nachten in een jungle lodge
Excursie: verschillende jungle activiteiten op dag 2, 3 en 4
Transport: nachtbus Cusco - Puerto Maldonado + transport overland en per boot van Puerto Maldonado naar lodge en terug van de lodge naar de luchthaven
Maaltijden: volpension
  • vlucht naar/ van Puerto Maldonado (+/-€185,- p.p. per enkele reis)

  • luchthavenvertrekbelasting (+/- US$ 6,-)

  • frisdrank en alchoholische drankjes tijdens je verblijf

Dag 1 en 2 – Welcome to the jungle

We stappen ’s avonds in Cusco op de bus en komen de volgende ochtend aan in Puerto Maldonado, de hoofdstad van de regio. Tijdens de boottocht naar de lodge zien we langs de oever een groepje capibara, de grootste knaagdieren ter wereld. Eenmaal bij de lodge krijgen we onze bungalow toegewezen, een relatief eenvoudige houten hut met een palmbladeren dak. Er hangt gaas voor de ramen en een klamboe boven de bedden om ons te beschermen tegen de muggen. Er komt geen warm water uit de kraan, maar in dit tropische klimaat hebben we ook eerder behoefte aan een koude douche. Die middag maken we een wandeling door het regenwoud en spotten we onze eerste papegaaien. Na het diner duiken we nog een keer het bos in en zien we onder andere een felgekleurde gifkikker en een harige tarantula. Met de oerwoudgeluiden om ons heen vallen we die avond moe maar voldaan in slaap.

piranha-vissen-peruDag 3 – Piranha’s vissen

Na het ontbijt bezoeken we een lokaal gezin. Ze laten ons hun huis zien en wat ze zoal verbouwen op hun boerderijtje. We proeven verse ananas, yucca en andere exotische vruchten waarvan ik de naam niet meer kan onthouden. Met de groente en het fruit dat we oogsten wordt ook de lunch voor ons klaargemaakt. In de middag maken we een korte boottocht en wandelen we naar een meer waar we vanaf een traditioneel bootje diverse vogels zien. We hebben geluk en spotten een stel reuze otters. Maar het allerleukste is dat we hier ook kunnen vissen op piranha’s. Ik heb zelf niet zo’n geluk, maar mijn dochter vangt er maar liefst drie. De gids haalt de vissen van het haakje, want hun tanden zijn echt vlijmscherp!

claylick-papegaaien-peru

Dag 4 – Papegaaien en kaaimannen

Vandaag vroeg op want we gaan naar een zogenaamde clay lick. Op een bepaald punt langs de rivier is de grond weggezakt en is er een soort wand van klei ontstaan. De klei bevat voedzame stoffen en mineralen die papegaaien hard nodig hebben. Op zo’n 30 meter afstand verstoppen we ons in een schuilhut en wachten we vol spanning af. Eerst komen er een paar papegaaien en parkieten kijken, maar al snel is heel de wand bedekt met tientallen kleurrijke vogels. Een indrukwekkend natuurspektakel dat je normaal alleen bij National Geographics ziet.

kaaiman-amazonewoud-peruHet Amazonewoud is het grootste regenwoud ter wereld, met een gigantische biodiversiteit. Ontbossing vormt helaas een grote bedreiging en om dit een klein stukje tegen te gaan, planten we vandaag een paar bomen. Het is misschien een druppel op een gloeiende plaat, maar we merken dat het het bewustzijn van de kinderen wel heeft vergroot. Na het bomen planten gaan we spoorzoeken. Aan de rand van een drinkplek komen we de sporen van een hert en wild zwijn tegen. We maken afgietsels van de voetsporen en mogen die als souvenir mee naar huis nemen. De kinderen kunnen die mooi gebruiken voor een spreekbeurt op school. We sluiten de dag af met een nachtsafari. Vanuit de boot speurt de gids met een krachtige zaklamp de oever af tot we een paar glimmende ogen zien weerkaatsen. Het is een volwassen kaaiman van zo’n twee meter lang die ligt te wachten tot er een prooi voorbijkomt.

Daankomst-puerto-maldonadoag 5 – Terug naar de bewoonde wereld

Na het ontbijt zit ons avontuur in de jungle er weer op en worden we teruggebracht naar de bewoonde wereld. Vanuit Puerto Maldonado vliegen we in een uur en drie kwartier naar Lima, vanwaar we diezelfde avond weer terugvliegen naar Nederland.

Let op!

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: voor de Amazone lodge geldt bij afzegging vanaf 30 dagen voor vertrek 100% annuleringskosten

 

 

Transport tip van Peru specialist Mariska:

De snelste manier om van Cusco naar Puerto Maldonado te reizen is per vliegtuig (45 minuten). Vluchten zijn alleen relatief duur, circa €200,- p.p. enkele reis. Stukken goedkoper is het om de nachtbus te nemen, dus vandaar dat we deze standaard inplannen. De weg is nieuw en de bussen zijn modern, met comfortabele stoelen die helemaal plat naar achter kunnen. De bus vertrekt om 21:00 uur vanuit Cusco en komt de volgende ochtend om 7:00 aan in Puerto Maldonado. Transfer naar je junglelodge (1,5 uur over onverharde weg en per boot) wordt net als de excursies hier in groepsverband uitgevoerd en het vertrek is pas om 12:30 uur. Tot die tijd kun je je bagage achterlaten bij het kantoor en het stadje en de lokale markt verkennen. Wil je toch liever vliegen van Cusco naar Puerto Maldonado, geef dit dan even bij ons aan wanneer je je reis aanvraagt.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Lodge met zwembad optie

Reissom: € 422,- per volwassene en € 312,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: 3 nachten volpension incl. diverse jungle-activiteiten

Het is mogelijk je verblijf te upgraden naar een lodge met zwembad. De bungalows zijn nog steeds relatief eenvoudig en je hebt geen heet water in de douche. Maar bij tropische temperaturen boven de 30 graden heb je ook meer behoefte aan verkoeling. Het excursie programma is vergelijkbaar met dat van onze standaard lodge. Ook hier spot je apen tijdens je wandeling door de jungle, ga je ’s avonds tijdens een bootsafari op zoek naar kaaimannen en bezoek je een clay lick die grote groepen papegaaien aantrekt. Je gaat hier alleen geen bomen planten of een afgietsel maken van dierensporen. Daarentegen maak je wel een canopy walk over een hangbrug hoog in de bomen en bezoek je traditionele Indianen bij wie je van alles leert over het gebruik van medicinale planten en het jagen met pijl en boog. (deze bouwsteen is bij kinderen onder de 12 jaar voordeliger dan de standaard lodge, als je kinderen ouder zijn dan 12 jaar wordt het in totaal iets duurder, wij kunnen dit voor je berekenen)

Welke optie wil je aanvragen?

Avontuur in het Amazonewoud
Lodge met zwembad optie
x