Arequipa Peru Kids - raften

Raften tussen de vulkanen

Arequipa Peru

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Arequipa
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 149,- per volwassene
€ 104,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

De stad Arequipa ligt aan de voet van maar liefst 3 actieve vulkanen. Ondanks een aantal stevige aardbevingen door de eeuwen heen is de koloniale architectuur goed bewaard gebleven. Geen wonder dat Unesco deze stad op de wereld erfgoedlijst heeft geplaatst. Cultuur en geschiedenis wissel je af met een ochtend raften op de Rio Chili aan de voet van de Misti vulkaan. Je verblijft in een sfeervol koloniaal patiohotel in het historische centrum op loopafstand van alle bezienswaardigheden.

Overnachten: 2 nachten in koloniaal patiohotel
Excursie: raften op de Rio Chili
Transport: privétransfer bij aankomst, veroer van en naar hotel bij excursie
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entree optioneel bezoek Santa Catalina klooster (circa €10 p.p.)

spaans-koloniaal-arequipa

Dag 1 – Aankomst Arequipa Peru

We verblijven in een sfeervol koloniaal hotel, met een kleurrijke binnenplaats, in het historische centrum van de stad. We krijgen twee kamers naast elkaar die grenzen aan de tuin. Een rustig en zonnig plekje. We besluiten meteen de stad in te duiken en het Santa Catalina klooster te bezoeken. Het is alsof je hier 400 jaar terug in de tijd reist. Het enorme complex heeft een wirwar van straatjes, kleurrijke pleintjes en gebouwen. Ooit woonden hier honderden nonnen met hun bediendes en het geheel werd pas in de jaren zeventig van de vorige eeuw opengesteld voor het publiek.

Vanuit het klooster lopen we naar het Plaza de Armas. Het centrale plein is autovrij en door het park vol palmbomen en de fontein in het midden, is het een oase van rust. Het wordt omringd door koloniale gebouwen en de kathedraal, die alle gemaakt zijn van de typisch witte vulkaansteen. De hemel is strak blauw en de zon brandt fel dus we zoeken verkoeling bij een restaurantje in een van de zuilengalerijen.

peru-raften-chili-rivierDag 2 – Raften op de Rio Chili

Na het ontbijt worden we opgehaald door Pedro, lokale hipster en onze gids voor vandaag. We worden naar het kantoortje buiten de stad gebracht, waar we onze uitrusting; helm, wetsuit, zwemvest en waterschoentjes, krijgen. Dan rijden we door  naar een kloof aan de voet van de Misti vulkaan en gaat het vlot te water. Na wat simpele instructies kunnen we van start. Een jongen in een kajak vaart met ons mee om filmpjes te maken en te assisteren als dat nodig is. Ik vind het best spannend, maar de  kinderen vinden het geweldig. De rivier is op een paar stroomversnellingen na niet al te wild en we genieten volop van de natuur. De tijd vliegt voorbij en binnen drie kwartier zit de tocht er weer op. We kleden ons weer om en zijn op tijd voor de lunch weer terug in Arequipa.

De rest van de middag struinen we wat rond door de stad en bezoeken we Juanita, een bijna perfect bewaard gebleven de mummy in het Museo Santuarios Andionos. Juanita was een Inca meisje dat bovenop een nabijgelegen vulkaan ritueel was geofferd en ceremonieel in het ijs werd begraven. We krijgen er rillingen van…

Dag 3 – Als een condor door de canyon

Arequipa is de toegangspoort tot de Colca Canyon. Via een natuurgebied vol lama’s, alpaca’s en een bergpass van 4900 meter hoogte kom je uit in de kloof. Hier spot je enorme condors met een spanwijdte van wel 3 meter en ervaar je zelf hoe het is om te vliegen tijdens het ziplinen.

Vanuit Arequipa kun je ook direct door naar het Titicaca meer. Bezoek de (riet)eilanden, breng de nacht door bij een lokale familie en help ze de koeien te melken of ’s ochtends vroeg de visnetten te legen.

 

Tip van Peru specialist Leonie:

In Arequipa vind je de beste Alpaca steak bij restaurant Chicha. Dit restaurant, dat een franchise is van topchef Gaston Acurio, ligt tegenover het Catalina klooster in een prachtig koloniaal pand. Het is wel aan te raden om van te voren een tafeltje te reserveren, want zoals je kunt begrijpen is het een populair restaurant.