Colca Canyon tour - familiereis tokkelen

Als een condor door de canyon

Colca Canyon tour

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Arequipa - Colca Canyon - Titicacameer
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 283,- per volwassene
€ 209,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Tijdens deze avontuurlijke tocht door het Andesgebergte ga je niet alleen condors spotten, maar ervaar je op een tokkelbaan hoe het is om zelf te vliegen als een condor. Vanuit Arequipa reis je per minibus, in een klein internationaal groepje, naar de Colca Canyon. Hier verblijf je in een sfeervolle lodge, met een fraai uitzicht op de omliggende bergen. Overdag, als het warm is, kun je buiten relaxen in een van de hangmatten en wanneer het ’s avonds afkoelt, kun je je opwarmen aan de rand van de openhaard van de lodge. De bouwsteen eindigt in Puno, aan de rand van het Titicaca meer.

Overnachten: 2 nachten in een karakterestieke lodge met openhaard in de lobby en hangmatten in de tuin
Excursie: groepstoer door de Colca Canyon met o.a. bezoek aan de Cruz del Condor, bezoek aan warmwater baden + zipline excursie inclusief transfer
Transport: groepsvervoer in minibus met chauffeur van hotel in Arequipa tot aan je hotel in Puno
Maaltijden: 2x ontbijt
  • entree Cruz del Condor (circa € 20,-   p.p.)

  • entree warmwaterbronnen (circa € 5,- p.p.)

  • taxi van je hotel naar de tokkelbaan en terug (circa € 10,- per rit)

peru-rondreizen-met-kinderen-natuurDag 1 – Lamas, alpacas en vicuña’s

We verlaten Arequipa en rijden het Andesgebergte in. Een prachtige rit door adembenemende landschapen van vulkanen en besneeuwde bergtoppen. Onderweg spotten we niet alleen lama’s en alpaca’s, maar ook wilde vicuña’s . De vicuña is het nationale dier van Peru, een beschermde diersoort en de wol van deze lama-achtige dieren is de zachtste, warmste en tevens duurste ter wereld! We passeren een bergpas van bijna 5000 meter en beginnen de hoogte aardig te voelen. Veel drinken is het advies en dat doen we dan ook braaf. De cocathee doet wonderen en gelukkig heeft er niemand echt last van hoogteziekte. We komen aan bij onze lodge en na een smakelijke barbecue lunch maken we nog een wandeling naar enkele pre-Inca ruïnes in de buurt. Door de ijle lucht zijn we al snel buiten adem. We sluiten de dag af in een van de warmwaterbronnen in de buurt. Het water ruikt een beetje vreemd, maar het is wel even lekker ontspannen.

 

tandem-zipline-colca-canyonDag 2 – Vliegen als een condor

Vandaag staan we vroeg op en rijden over een deels onverharde weg dieper de kloof in naar het Cruz del Condor. De Colca canyon is een van de diepste kloven ter wereld en het uitzicht hier is werkelijk spectaculair. We maken een korte wandeling langs de rand van de kloof en zien de eerste condors al op de thermiek omhoog zweven. Het is behoorlijk druk bij de uitzichtpunten nabij de parkeerplaats, maar een stukje verderop kunnen we in alle rust van dit natuurschoon genieten. De condor is een van de grootste vogels ter wereld met een spanwijdte van meer dan 3 meter. Best indrukwekkend als die vlak boven je hoofd over komen vliegen.

In de middag is het onze beurt om te leren vliegen. Met een helm op en een veiligheidsharnas aan vliegen we met een ‘zipline’ van zo’n 300 meter lang van de ene kant van de kloof naar de andere kant. Het geeft een enorme kick om met zo’n 70 km/h over de rivier, zo’n 30 meter onder je, heen te zweven! Wij nemen de twee beginnerstrajecten, in onze ogen al spannend genoeg, maar voor de echte waaghalzen zijn er nog een paar extra trajecten bij te boeken die nog hoger, langer en sneller zijn.

 

flamingos-peru-met-kinderenDag 3 – Flamigo’s spotten opweg naar Titicaca

Na het ontbijt draai je een ochtend mee met een lokaal boeren gezin, wat je precies gaat doen hangt af van het seizoen en de dag van de week. Wij hebben geholpen om de oogst van de quinoa van het land te halen. Ook leer je nog wat woordjes Quechua. Na de lunch reis je vanuit Colca Canyon door naar Puno aan de rand van het Titicaca meer. Onderweg zie je ruige landschappen en een meer vol flamingo’s.

Vanuit Puno kun je een tweedaagse boottocht maken over het Titicacameer, waarbij je een nacht doorbrengt bij een lokaal gezin, een stukje gaat zeilen in een traditioneel bootje en meehelpt de visnetten te legen. Als alternatief kun je ook een dagtocht maken op het meer en in de nacht slapen op een drijvend rieteiland.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort lodge met eigen warmwaterbron

Reissom: € 529,- per volwassene en €392,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: Vervoer Arequipa - Colca Canyon - Puno + 2 nachten in lodge incl ontbijt + condor excursie + ziplinen

Verblijf in een comfortabele lodge aan de rand van rivier. De lodge beschikt over zijn eigen warmwaterbronnen, die 24 uur per dag geopend zijn. Echt super om ’s nachts vanuit de hotsprings naar de sterren te kijken. Je verblijft in een sfeervolle familiekamer die beschikt over een vide voor de kinderen. Er is een kleine alpaca boerderij en een informatiecentrum over condors. Tenslotte is ook een spa waar diverse behandelingen en massages worden aangeboden. Het meehelpen wat je in deze bouwsteen op dag 3 doet is niet inbegrepen als je hier slaapt. Wil je dit toch doen dan komt er een kleine meerprijs bij voor het vervoer ernaar toe. Geef dit dan aan bij je reisspecialist.

Welke optie wil je aanvragen?

Als een condor door de canyon
Comfort lodge met eigen warmwaterbron
x