Heilige vallei Peru kids - fietstour

Voel je vrij in de Heilige Vallei

Heilige vallei

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Ollantaytambo - Yucay
Reisduur: 3 dagen
Reissom: € 187,- per volwassene
€ 139,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Na al het reizen even een rustpunt in de reis. De heilige vallei is hier de perfecte plek voor. Het was een belangrijke regio voor de Inca's vanwege de beschutte ligging, er zijn hier dan ook nog veel Inca ruïnes te vinden. Met een mountainbike fiets je langs de Urubamba rivier door kleine dorpjes en velden vol met bloemen en landbouw. Geniet net als toentertijd de Inca's van het fijne klimaat in deze vallei en het lekkere eten van het hotel. Je kunt er ook voor kiezen om in het toeristische dorpje Ollantaytambo te verblijven of in ons special stay hotel wat is opgericht door de Nederlandse Helena, waarbij je gelijk een goed doel steunt. De keuze is aan jou.

Overnachten: 2 overnachtingen in heilige vallei
Excursies: fietshuur
Transport: transfer van treinstation Ollantaytambo naar het hotel
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • transfer bij vetrek

hotel-heilige-vallei-met-kinderenDag 1 – Tussen de bergen

We rijden in drie kwartier van het treinstation van Ollantaytambo door de vallei naar het dorpje Yucay. In de loop van de dag komen we aan in ons hotel. De tuin is groot en de kids kunnen er lekker rondrennen, wij vergapen ons aan de bloemen en bomen en lopen door de moestuin van het hotel. Daarna duiken we de gezellige bar in voor een Peruaanse wijn. In de avond kan het hier afkoelen, wij vonden het fijn om bij een van de zitjes in de lobby van dit oude koloniale huis te settelen en een boek te lezen of een spel te doen. Het hotel heeft fijne, net gerenoveerde kamers en is echt een fijne plek om even te relaxen na alle indrukken van de afgelopen dagen.

Dag 2 – Mountainbiken door de valleimountainbike-heilige-vallei-peru-met-kinderen

We regelen vandaag een mountainbike voor een halve dag. Zelf hebben we via de app maps.me het dorpje Calca bezocht. Dit ligt op anderhalf uur fietsen van het hotel. Het is een prachtige tocht langs de rivier door de vallei. We komen langs dorpjes met huizen van klei en vrouwen die drankjes verkopen langs de weg, iedereen zegt “buenas dias”. We doorkruisen akkervelden en moeten zelfs bijna onder een watervalletje doorfietsen. In Calca belanden we middenin een bruiloft op het centrale plein. Prachtig geklede mensen en muziek, wat een kadootje. Na een drankje en een snack bij een patisseria fietsen we weer terug. Wat een ervaring! In het hotel teruggekomen doet ieder de rest van de middag zijn eigen ding en ’s avonds genieten we van de heerlijke keuken van dit hotel.

 

Dag 3 – Door naar de volgende bestemming

Deze dag reizen we weer terug naar Cusco, vanaf hier reis je door naar een heel andere omgeving, namelijk de jungle. De bouwsteen In de Amazone sluit hier goed op aan. Heb je minder tijd dan vlieg je vanaf Cuzco terug naar Lima. Op weg naar de luchthaven stoppen we onverwachts bij het dorpje Chinchero waar op iedere zondag een markt is. Laat het nu net zondag zijn.. Tasjes en kleden worden er in prachtige felle kleuren verkocht voornamelijk voor locals maar ook toeristen. Wij hebben hier ook een prachtig knal-roze kleed gekocht. De Peruanen drinken er Chicha en socializen met elkaar. Al snel moeten we weer door om onze vlucht te halen want het volgende avontuur staat ons te wachten.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Special stay in de heilige vallei

Reissom: € 242,- per volwassene en €179,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: 2 nachten inclusief ontbijt + tranfer naar hotel + fietshuur voor een halve dag

Je kunt in de heilige vallei ook kiezen voor onze special stay bij een project dat is opgericht door de Nederlandse Helena. Het project biedt onderwijs en gezondheidszorg voor kansarme kinderen, jongeren en hun families. Op het terrein staat o.a. een basisschool en krijgen de leerlingen iedere dag gezonde voeding. Ook is er veel aandacht voor hygiëne en gezondheidszorg. Er studeren dagelijks 90 leerlingen vanaf 16 jaar in de vakken informatica, hotellerie en receptiewerk. Alle leerlingen volgen Engelse lessen en lopen stage in het hotel. Op deze manier doen zij ervaring op voor hun opleiding en worden de kosten voor het hotel zo laag mogelijk gehouden. Hoe bijzonder is het om hier als reiziger aan bij te dragen en van dichtbij bij te wonen. Als je voor dit hotel kiest regelen wij ook de fietsverhuur, je moet dan alleen even een taxi vanuit dit hotel regelen naar een dorpje verderop waar we de fietsen bij ons standaard hotel laten afleveren, vanaf hier kun je namelijk een stuk gemakkelijker fietsen.

Budget verblijf in Ollantaytambo

Reissom: € 115,- p.p. op basis van 4 personen
Inbegrepen: 2 overnachting inclusief ontbijt

Hou je van reuring om je heen en vind je het prima om wat meer basic te overnachten in een stadshotel dan kun je in het dorp Ollantaytambo verblijven. Dit is de plek waar de trein vanuit Machu Picchu aankomt. We kiezen hier voor een budget hostel in backpackers stijl. Het is er sfeervol en heeft een goede ligging. Ze hebben er vierpersoonskamers met 2 stapelbedden, er is een fijne tuin wat grenst aan een rivier waar de kids kunnen rommelen. Mocht je liever een hotel hebben met vier “gewone” bedden geef dit dan aan. Wij vinden het een gezellig dorp met veel restaurants, bars en winkels waar je nog wat souvenirs kunt scoren.

Deze bouwsteen is goed te combineren met...

Welke optie wil je aanvragen?

Voel je vrij in de Heilige Vallei
Special stay in de heilige vallei
Budget verblijf in Ollantaytambo
x