Inca Trail Peru Kids - Machu Picchu

Inca Trail naar wereldwonder

Inca Trail Peru

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Cusco – Inca Trail - Macchu Picchu – Cusco
Reisduur: 4 dagen / 3 nachten
Reissom: € 782,- per volwassene
€ 578,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Er zijn veel trekkingsmogelijkheden in de regio, maar de klassieke Inca Trail is het enige pad dat daadwerkelijk eindigt bij wereldwonder Machu Picchu. Het is een pittige 4-daagse trekking en een goede conditie is dan ook vereist. Onderweg slaap je in eenvoudige tentjes op vaste plekken langs de trail. Je reist in een klein internationaal gezelschap, samen met een gids, kok en enkele dragers. De Inca Trail is de beroemdste en meest populaire wandeltocht in Zuid-Amerika en om het pad te beschermen wordt er maar een beperkt aantal toegangskaartjes verkocht. Wij raden je daarom aan minimaal 5/6 maanden van tevoren je plek te reserveren. Is de 4-daagse optie jou teveel van het goede, bekijk dan onderaan deze pagina ons 2-daagse alternatief, waarbij je in een hotel slaapt in plaats van een tent.

Overnachten: 3 nachten in een tent met dun matras en minimaal sanitair tijdens de trail
Excursie: 4-daagse trekking in een internationaal gezelschap inclusief Engelstalige gids, kok, dragers kampeerspullen, entree Inca Trail en Machu Picchu
Transport: treinvervoer naar startpunt Inca trail en treinvervoer terug van Aguas Calientes naar Cusco
Maaltijden: ontbijt, lunch en diner tijdens de Inca trail wandeling
  • huur slaapzakken (circa € 15,- p.p.)

  • lunch en diner op de laatste dag + snacks voor onderweg

  • fooi voor gids en dragers

cusco-inka-trail-start-pad

Dag 1 – Sneakers uit en bergschoenen aan

Ca. 4 uur wandelen

Yes, de eerste kilometers zitten erop! We zijn vanochtend vroeg vanuit Cusco naar Ollantaytambo gereden waar we kennis maakten met onze dragers en de laatste inkopen hebben gedaan. Toen zijn we naar het beginpunt gereden (op 2750 meter hoogte) en na wat formaliteiten aan de trail begonnen. We hebben vandaag 12 kilometer gelopen, door het regenwoud, langs dorpjes en verschillende kleine Incaruïnes. De dragers zijn vooruit gelopen, hebben onze tenten al opgezet en staan ons op te wachten met een warme kop cocathee en een lekkere snack. We slapen vannacht in Wayllabamba (2950 m), vlakbij de ruïnes van Llactapata. Er is geen elektriciteit, geen warm water en geen douche of toilet, wel een toilet-tent met een gat in de grond. Terwijl de kinderen meehelpen met het klaarmaken van het diner, genieten wij van het uitzicht terwijl de zon ondergaat. Na de warme maaltijd kletsen we nog wat na met de rest van ons reisgezelschap en duiken we bijtijds onze tent in.

klimmen-inca-trailDag 2 – Dead Woman’s Pass

Ca. 7 uur wandelen

Vandaag is de zwaarste dag van de trekking. Vroeg uit de veren en een flink ontbijt want vandaag moet je de 4200 meter hoge Dead Woman’s Pass overwinnen. Het pad leidt eerst door mosbossen en langs watervallen en daarna klimmen we over uitgehakte treden nabij een ravijn. Om eerlijk te zijn lijkt er geen einde te komen aan de treden. Heel veel chocola, liters water, de prachtige omgeving en een behoorlijke dosis doorzettingsvermogen helpen ons de dag door. Het overwinningsgevoel dat we boven op de top voelen is onbeschrijflijk en doet ons de inspanning van vandaag even vergeten. Na de lunch op de top loop je weer verder naar beneden, naar de Pacaymayo vallei (3350 m), waar onze tenten zijn opgezet. De kok heeft weer een voedzame maaltijd voor ons klaargezet. Het is kraakhelder en na het avondeten genieten we met zijn allen van de adembenemende sterrenhemel. Het is die nacht goed fris en we zijn blij dat we in Cusco warme slaapzakken hebben gehuurd.

inca-trail-met-kinderen-6

Dag 3 – Ongerepte natuur en Incaruïnes

Ca. 9 uur wandelen

Vandaag de langste dag, maar wel een interessante. We bezoeken diverse archeologische plekken waaronder Sayacmarka, wat ooit een onneembare vesting was en één van de mooiste ruïnes onderweg. Vervolgens hebben we nog één bergpas van zo’n 4000 meter te gaan. We hadden verwacht dat de Inca Trail vooral pittig zou zijn voor de kinderen, maar om eerlijk te zijn lopen zij elke keer voorop en sjokken wij puffend achter hen aan. Al klimmend en dalend lopen we door een regenwoud naar Phuyupatamarca. De wandeling na de lunch is niet zwaar meer, maar het dalen is pittig voor je knieën en bovenbenen. Onderweg heb je prachtige uitzichten op de ongerepte natuur. Vooral orchideeën, varens en vogelgefluit vormen het decor. Bij de Inca-citadel Winaywayna ligt een simpele herberg met een grote eetzaal en warme douches. Hier in de buurt wordt ons kamp voor de laatste nacht opgezet. De opluchting dat het meeste lopen erop zit, zorgt voor een gezellige sfeer.

inca-ruines-peruDag 4 – Zonsopkomst Machu Picchu

Ca. 2 uur wandelen

Na een uur door het duister te hebben gelopen, komen we aan bij de zonnepoort Inti Puncu. De mistflarden trekken langzaam weg en de zon komt op van achter de groene, spitse bergtoppen en de richt zijn stralen op de mysterieuze Incastad Machu Picchu, die je vanaf hier voor het eerst ziet liggen. Een echt WOW moment, dat niet in woorden is uit te drukken. Een bijna magische ervaring en dé beloning na vier pittige dagen wandelen.

We lopen naar de ingang van de ‘verloren’ Incastad en krijgen een rondleiding met gids door de opgravingen. Nadat hij de belangrijkste wetenswaardigheden heeft uitgelegd, hebben we nog genoeg tijd om op eigen gelegenheid door de stad te dwalen. Hoeveel plaatjes je al van Machu Picchu gezien hebt, het blijft bijzonder om tussen de tempels, gangen, terrassen en kamers te lopen. In de loop van de middag nemen we dus naar Aguas Calientes, waar we op de trein terug naar Cusco stappen.

Wil je je reis op een relaxte manier afsluiten bekijk dan onze bouwsteen in de Heillige Vallei. Voor een avontuurlijk einde van je reis kun je vanuit Cusco ook doorreizen naar het Amazoneregenwoud.

 

Uitzondering op de ANVR annuleringsvoorwaarden: bij de Inca Trail geldt bij afzegging tot 30 dagen voor vertrek 50 % kosten. Vanaf 30 dagen voor vertrek gelden 100% annuleringskosten.

Belangrijke informatie van Peru specialist Leonie:

De trail is niet gemakkelijk en ook voor wie een goede lichamelijke conditie heeft een behoorlijk zware opgave in verband met de hoogte. Voor kinderen adviseren wij een minimum leeftijd van 12 jaar. Dit omdat je veel moet klimmen en de treden soms best hoog zijn, wat zwaar is als je korte beentjes hebt. Twijfel je of jij en je kinderen de tocht aankunnen, neem dan contact met mij op dan bespreken we de verschillende mogelijkheden.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

2 dagen / 1 nacht - korte Inca Trail - alternatief

Reissom: € 738,- per volwassene en €545,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: Trein naar startpunt + 1 dag trekking Inca trail met gids + 1 nacht hotel Aguas Calientes + bezoek Machu Picchu met gids + trein terug naar Cusco. Lunch en diner op de eerste dag zijn tevens inbegrepen, evenals het ontbijt op de tweede dag.

Het alternatief voor wie het niet ziet zitten om de volle vier dagen te wandelen en niet in een tent wil slapen. Je vertrekt dan vroeg met de trein vanuit Cusco en stapt uit bij kilometerpaal 104, waar je dagtocht begint. Een stevige klim via een aantal kleine Incaruïnes en een ontelbaar aantal treden, leid je naar Winaywayna. Je vervolgt het Incapad naar Inti Punku, de zonnepoort, vanwaar je Machu Picchu voor het eerst ziet liggen. Het is dan al in de loop van de middag en na een kort bezoek aan deze magische stad daal je af met de bus naar je hotel in Aguas Calientes. Wel fijn om na een lange dag een warme douche en een comfortabel bed te hebben. Volgende ochtend sta je vroeg op om Machu Picchu een tweede maal te bezoeken. Na een rondleiding van de gids heb je nog tijd om zelf rond te lopen. In de loop van de middag keer je weer terug naar Aguas Calientes en neem je de trein terug naar Cusco.

Welke optie wil je aanvragen?

Inca Trail naar wereldwonder
2 dagen / 1 nacht - korte Inca Trail - alternatief
x