Machu Picchu - Peru met kinderen

Easy peasy Machu Picchu

Machu Picchu trein

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Machu Picchu
Reisduur: 3 dagen / 2 nachten
Reissom: € 444,- per volwassene
€328,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Veel reizigers onderschatten hoe zwaar het is om de Inca Trail te lopen. Je hoeft niet per se een 4-daagse trekking te maken om Machu Picchu te zien, je kunt het namelijk ook per trein bereiken. Een comfortabel alternatief, voor wie geen zin heeft in een inspannende trekking waarbij je 3 nachten in een tentje slaapt. Tickets voor de trein en Machu Picchu zelf reserveren wij alvast voor jou, want deze zijn beperkt beschikbaar. Je verblijft 2 nachten in een hotel in het dorpje aan de voet van de ruïnes en hebt alle tijd om dit wereldwonder op je gemak te verkennen.

Overnachten: 2 nachten in een hotel in Aguas Calientes (Machu Picchu dorp)
Excursie: halve dag entreekaartje Macchu Picchu
Vervoer: privé transfer Cusco - Ollantaytambo i.c.m. trein naar Aguas Calientes + Aguas Calientes - Ollantaytambo
Maaltijden: 2x ontbijt
  • shuttelbus tussen Aguas Calientes en Macchu Picchu (circa € 10,- per volw. / € 5,- per student met ISIC studentenkaart)

trein-peru-met-kinderenDag 1 – Kedeng kedeng, kedeng kedeng, oe oe!

Kilometers spoor schieten onder mij door… Met dat liedje van Guus Meeuwis in mijn hoofd dendert de trein dwars door de Heilig Vallei. We volgen de Urubamba rivier en vanuit onze wagon hebben we een mooi uitzicht op de bergen. We komen aan in Aguas Calientes, het dorpje aan de voet van Machu Picchu en checken in bij ons hotel. Het hotel is vrij eenvoudig en niet bijzonder sfeervol, maar de kamers zien er netjes uit. Nu zijn we ook niet van plan al te veel tijd in ons hotel door te brengen en vragen de receptioniste de weg naar de warmwaterbronnen, waar het dorpje naar vernoemd is. Voor omgerekend nog geen 3 euro pp dobberen we in het warme water en genieten we van het indrukwekkende uitzicht op de omliggende bergen.

familie-reis-peru-machu-picchuDag 2 – Het ‘Wow-moment’

Daar sta je dan, voor het eerst uit te kijken over de verloren stad Machu Picchu. Een echt kippenvel moment! Al heb je de beelden al zo vaak gezien op tv en in de reisgidsen de werkelijkheid is toch echt adembenemend. Per deze zomer kan je nog maar een halve dag Machu Picchu bezoeken om de drukte te reguleren. Wij nemen een middagticket omdat het dan iets rustiger lijkt te zijn en tegen het eind van de middag hebben we Machu Picchu nagenoeg voor onszelf. Na een stuk of 100 selfies en familieportretten met het iconische monument op de achtergrond worden we tenslotte door een bewaker vriendelijk verzocht te vertrekken. Waar we de bus vanuit Aguas Calientes naar boven hebben genomen, besluiten we op de terugweg te lopen. Moe maar voldaan komen we een uur later aan in het dorp en zoeken we een leuk restaurantje uit voor een hapje en een drankje.

waterval-machu-picchu

Dag 3 – Op naar het volgende avontuur

We strepen Machu Picchu van onze bucketlist en stappen in de trein naar Ollantaytambo. We hebben besloten onze reis op een relaxte manier af te sluiten in een rustig gelegen lodge in de Heilig Vallei. Hier kunnen we even bijkomen van de avonturen van de afgelopen weken. Op ons eigen tempo verkennen we per mountainbike de omgeving en slaan we nog wat souvenirs in op een kleurrijke markt van een nabijgelegen dorpje dat bekend staat om zijn textielweverij.

Wil je je reis op een avontuurlijke manier afsluiten, dan kun je ook nog doorreizen naar het Amazone regenwoud. Vanuit je lodge maak je te voet en per boot tochten door de jungle. Waan je Freek in het wild en ga vissen op piranha’s en spot apen, ara’s en kaaimannen in het wild.

Tip van Peru reisspecialist Mariska: bezoek Macchu Picchu in de middag i.p.v. de ochtend

Waar de meeste toeristen al om vijf uur ’s ochtends in de rij gaan staan om de shuttlebus naar Machu Picchu te nemen, adviseren wij juist pas in de middag te gaan. Het is in juli en augustus namelijk zo druk dat je al snel twee uur in de rij staat te wachten en de kans klein is dat je er op tijd bent voor de zonsopkomst (die door de bewolking en mist vaak ook nog tegenvalt). Als alternatief kun je  ’s ochtends een wandeling maken naar de waterval van Mandor (circa 1 uur lopen van Aguas Calientes, entree 10 Sol pp). Het water is koud, maar wie wil kan daar een verfrissende douche nemen. Vanaf 14:00 vertrekken de meeste dagjesmensen om de trein terug naar Cusco te nemen en wordt het een stuk rustiger. De archeologische site sluit om 17:00 en vanaf 16.00 heb je plek de nagenoeg voor jezelf en staat de zon ook mooi voor het maken van foto’s.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Comfort optie Machu Picchu

Reissom: € 495,- per volwassene en € 366,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: 2 nachten incl. ontbijt + retour trein Aguas Calientes + entree Machu Picchu

Het spreekt voor zich dat Machu Picchu een druk bezochte bestemming is. Het aanbod van hotels is relatief beperkt en de prijzen liggen gemiddeld een stuk hoger dan in de rest van het land. Onze standaard hotel keuze is relatief eenvoudig, maar ligt wel centraal. Onze comfort optie ligt direct aan de Urubamba rivier. De kamers die wij hier reserveren zijn modern en verzorgd ingericht en met uitzicht op de rivier. Verder is er een kleine spa, met massages tegen betaling en een sauna en bubbelbad waar gasten gratis gebruik van mogen maken.

Welke optie wil je aanvragen?

Easy peasy Machu Picchu
Comfort optie Machu Picchu
x