Van pinguïnrots naar woestijnoase

Ballestas eilanden & Nazca lijnen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Paracas - Nasca
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 292,- per wolwassene
€ 216,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Reis per bus in vijf dagen van Lima naar Arequipa. Je maakt een boottrip vanuit Paracas naar de Ballestas eilanden, een natuurreservaat waar zeeleeuwen, diverse zeevogels en pinguïns leven. Ga zandsurfen over de golvende zandduinen in de buurt van Nasca. Als extra kun je ook een vlucht bijboeken en boven de mysterieuze Nazca lijnen met zijn bijzondere vormen gaan vliegen. De zon schijnt hier vaak en het is hier over het algemeen een stuk warmer dan de rest van Peru, daarom kiezen wij hier voor hotels met zwembad.

Overnachten: 1 nacht in hotel met zwembad bij de kust / 2 nachten in hotel met zwembad tussen zandduinen / 1 overnachting in royal class nachtbus
Excursies: boottocht naar Islas Ballestas, duinbuggy excursie bij Nasca
Transport: bus van Lima naar Paracas + slaapstoel in nachtbus naar Arequipa
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • taxi van en naar de busstations (circa € 3,- per ritje)

     

  • luchthavenbelasting Nazca ong. $8 p.p. en toeristenbelasting ong. $5 p.p. ter plaatste te betalen in lokale valuta

paracas-boulevardDag 1 – Ceviche aan de kust

Vandaag laten we Lima achter ons en zien we het landschap veranderen in woestijn, eindigend in de oceaan. Aangekomen in Paracas zijn we aangenaam verrast door het relaxte sfeertje. Op de boulevard ploffen we neer op het terras van een restaurant. Vanaf een plateau kies je je eigen vis uit waar ze ceviche van maken. Deze rauwe vis garen ze binnen een paar minuten in pure limoen. Het was uitzonderlijk lekker weer toen wij er waren dus de kinderen wisten niet hoe snel ze het zwembad van ons hotel in moesten duiken. Wij genoten van een lekkere pisco op het terras.

Peru-penguinsDag 2 – Pelikanen, zeeleeuwen en…

Vroeg in de ochtend scheuren we met een speedboot door de mist over het water richting de Ballestas eilanden, ook wel “poor men’s Galapagos” genoemd. We zien als snel honderden vogels en pelikanen rondvliegen. Opeens ontdekken we tot onze verbazing pinguïns tussen de vele vogels, alle camera’s staan op scherp. Verderop liggen de rotsen vol met kolonies zeeleeuwen, de gids heeft voor alle beesten een naam en fantaseert er op los. Nadat alle sd-kaartjes vol zitten keren we terug. Na een uitgebreide lunch regelen we in het dorp een tourtje naar het nationaal park in de buurt. Tijdens de zonsondergang hebben we hier prachtige foto’s hier gemaakt. Dit is namelijk niet zomaar een kustlijn, maar een woestijn die over gaat in zandrotsen. Die zandrotsen gaan dan weer over in een rood strand en dat strand eindigt dan weer in azuurblauw water.

Ballestas eilanden & Nazca lijnen - Peru kidsDag 3 – Van Paracas naar Nasca

Na het ontbijt nemen we een taxi naar het busstation wat heel dichtbij is. Na vier uur komen we aan in Nasca, bekend om de mysterieuze Nasca lijnen. Al snel erna worden we opgehaald om pre-Inca ruines te bezoeken en met duinbuggy’s over heuvels in de woestijn van Usaka te sjezen. Ook zijn er zandbordjes om de duinen af te glijden. Rond 18.00 uur zijn we weer terug in het hotel. Het zand zit werkelijk overal en na een goede douchebeurt eten we ’s avonds eten we causa, een typisch Peruaans gerecht gemaakt van laagjes aardappelpuree, tonijn, tomaat en avocado. In de avond hebben we een film gezien in het DM Hoteles Nasca hotel over de Nasca lijnen in combinatie met de sterren, dit was echt interessant (check van te voren wel de tijden)

Dag 4 – Even niets doen of….Ballestas eilanden & Nazca lijnen - hotel zwembad

Even een relaxdag tijdens onze reis vinden we ook wel even lekker. Je kunt overwegen om in de ochtend een vlucht te boeken en boven de Nasca lijnen te vliegen in een klein vliegtuigje. We kunnen dit ook op voorhand voor je regelen bij een gerenommeerde organisatie. In de middag nemen wij nog even een duik in het zwembad van ons hotel want in de avond nemen we de comfortabele nacht(slaap)bus van ongeveer 10 uur naar Arequipa.

arequipa-kerkDag 5 – Aankomst Arequipa

In de loop van de ochtend komen we aan met de bus in Arequipa. Hier vervolgen we onze reis met de bouwsteen Raften tussen de vulkanen. Arequipa ligt op ruim 2300 meter hoogte, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte voor je de Andes ingaat, rustig aan dus! Arequipa is een stuk overzichtelijker dan Lima en onmiskenbaar Latijns-Amerikaans. Je vindt er verfijnde, Spaans koloniale gebouwen en kerken en heerlijke restaurants.