Ballestas eilanden & Nazca lijnen - Peru kids

Van pinguïnrots naar woestijnoase

Ballestas eilanden & Nazca lijnen

  • Overzicht
  • Inclusief
  • Exclusief
  • Kaart
Reisschema: Paracas - Ica
Reisduur: 5 dagen / 4 nachten
Reissom: € 292,- per wolwassene
€ 216,- per kind
o.b.v. 2 volwassenen en 2 kinderen, andere gezinssamenstellingen op aanvraag

Reis per bus in vijf dagen van Lima naar Arequipa. Je maakt een boottrip vanuit Paracas naar de Ballestas eilanden, een natuurreservaat waar zeeleeuwen, diverse zeevogels en pinguïns leven. Ga zandsurfen over de golvende zandduinen bij de palmenoase van Huacachina. Als extra kun je je reis ook verlengen met een bezoek aan Nazca, waar je een boven de mysterieuze Nazca lijnen met zijn bijzondere vormen gaat vliegen. De zon schijnt hier vaak en het is hier over het algemeen een stuk warmer dan de rest van Peru, daarom kiezen wij hier voor hotels met zwembad.

Overnachten: 1 nacht in hotel met zwembad bij de kust / 2 nachten in hotel met zwembad tussen zandduinen / 1 overnachting in royal class nachtbus
Excursies: boottocht naar Islas Ballestas
Transport: bus van Lima naar Paracas + slaapstoel in nachtbus naar Arequipa
Maaltijden: 3 x ontbijt
  • taxi van en naar de busstations (circa € 3,- per ritje)

     

  • luchthavenbelasting Nazca $8 p.p. (bij optionele verlenging)

paracas-boulevardDag 1 – Ceviche aan de kust

Vandaag laten we Lima achter ons en zien we het landschap veranderen in woestijn, eindigend in de oceaan. Aangekomen in Paracas zijn we aangenaam verrast door het relaxte sfeertje. Op de boulevard ploffen we neer op het terras van een restaurant. Vanaf een plateau kies je je eigen vis uit waar ze ceviche van maken. Deze rauwe vis garen ze binnen een paar minuten in pure limoen. Het was uitzonderlijk lekker weer toen wij er waren dus de kinderen wisten niet hoe snel ze het zwembad van ons hotel in moesten duiken. Wij genoten van een lekkere pisco op het terras.

Peru-penguinsDag 2 – Pelikanen, zeeleeuwen en…

Vroeg in de ochtend scheuren we met een speedboot door de mist over het water richting de Ballestas eilanden, ook wel “poor men’s Galapagos” genoemd. We zien als snel honderden vogels en pelikanen rondvliegen. Opeens ontdekken we tot onze verbazing pinguïns tussen de vele vogels, alle camera’s staan op scherp. Verderop liggen de rotsen vol met kolonies zeeleeuwen, de gids heeft voor alle beesten een naam en fantaseert er op los. Nadat alle sd-kaartjes vol zitten keren we terug. In de middag reizen we een stukje landinwaarts richting Ica. Een rustig woestijndorpje, niet ver gelegen van het drukkere en toeristische Huacachina wat is gebouwd rondom de oase. In de avond kiezen de kinderen deze keer voor pizza, wij gaan er lekker in mee.

Ballestas eilanden & Nazca lijnen - Peru kidsDag 3 – Surfen over de zandduinen

Vandaag genieten we eerst van het zwembad van het hotel en de warmte van deze omgeving. In de middag huren we een sandboard om over over de zandheuvels van de woestijn te glijden, hoe steiler hoe beter. Het eindpunt is bij de oase van Huacachina. Bovenop een duin hebben we prachtig uitzicht en zien we de zon in de woestijn ondergaan, wat prachtige foto’s oplevert. In de avond lekker douchen want het zand zit werkelijk overal.

Dag 4 – Relaxdaghotel-ica-peru

Even een dag niets doen is ook wel lekker tijdens je reis. Je kunt het regionale museum bezoeken waar eeuwenoude mummies bewaard zijn gebleven. Wij zijn naar Tacama geweest, de oudste wijngaard van die omgeving. Er zijn “free tours” in het Engels van een uur, aan het einde is er een wijnproeverij en je kunt hier heerlijke wijnen kopen. Check de website van Tacama voor de tijdstippen. Ook wordt er pisco gemaakt en die kun je natuurlijk ook proeven, mits je dat al niet hebt gedaan.

Aan het einde van de dag stappen we op de nachtbus naar Arequipa. De stoelen kunnen bijna helemaal plat, waardoor we na de rit van 12 uur verrassend goed geslapen hebben.

arequipa-kerkDag 5 – Aankomst Arequipa

In de loop van de ochtend komen we aan met de bus in Arequipa. Hier vervolgen we onze reis met de bouwsteen Raften aan de voet van de vulkaan. Arequipa ligt op ruim 2300 meter hoogte, de zon schijnt er bijna altijd en de temperatuur overdag ligt tussen de 20° en 25°C. Dat maakt het een aangename tussenstop om te wennen aan de hoogte voor je de Andes ingaat, rustig aan dus! Arequipa is een stuk overzichtelijker dan Lima en onmiskenbaar Latijns-Amerikaans. Je vindt er verfijnde, Spaans koloniale gebouwen en kerken en heerlijke restaurants.

Voor deze reis bieden wij de volgende varianten aan:

Hotel met zwembad in Huacachina

Reissom: € 305,- per volwassene en € 225,- per kind p. v bij 4 personen o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: Busvervoer Lima - Paracas - Huacachina - Arequipa + 3 nachten hotel met zwembad incl ontbijt + boottocht Ballestas eilanden + Dunebuggy tour incl. zandsurfen

Als optie kun je ook kiezen voor een hotel in Huacachina. Dit hotel ligt op loopafstand van de oase en ligt ook tussen de zandduinen. Het hotel heeft een fijn zwembad en ligt dichtbij de restaurants en winkels. Huacachina is de plek waar ook de Peruanen komen als ze vrij zijn en van donderdag t/m zondag kan het er nogal “feestelijk” aan toe gaan. Ben je hier niet zo van gediend, dan raden we aan om in Ica te overnachten.

Overnachting Nazca met rondvlucht

Reissom: € 506,- per volwassene en €374,- per kind o.b.v. 4 personen (andere gezinssamenstelling op aanvraag)
Inbegrepen: Busvervoer Lima - Paracas - Ica - Nasca - Arequipa + 4 nachten hotel met zwembad incl ontbijt + boottocht Ballestas eilanden + Dunebuggy tour incl. zandsurfen + rondvlucht boven de Nazcalijnen

Vanuit Nazca kun je de mysterieuze tekeningen zien die in het landschap gekerfd zijn. Over de oorsprong ervan kan niemand met zekerheid iets zeggen. Een verklaring is dat de afbeeldingen gemaakt zijn door een pre-Incavolk, maar er gaan ook verhalen over aliens en prehistorische ballonvaarders. Laat er je eigen fantasie maar op los. Tijdens deze verlenging slaap je een nacht in Nazca en maak je in een klein vliegtuigje (maximaal zes personen) een vlucht van twintig minuten over de lijnen. Je verblijft hier in een hotel met zwembad, een grote tuin en een eigen restaurant.

Welke optie wil je aanvragen?

Van pinguïnrots naar woestijnoase
Hotel met zwembad in Huacachina
Overnachting Nazca met rondvlucht
x