Peru combineren met Bolivia of Chili?

Bolivia Chili

  • Informatie
  • Kaart
Reisduur: vanaf 7 dagen
Leeftijd: vanaf 12 jaar
Reistijd: april tot oktober

Bolivia is het meest traditionele land van Zuid Amerika en ook erg afwisselend. Het ene moment loop je over een heksenmarkt in een drukke stad, dan rijd je in een jeep over een immense lege zoutvlakte. Een land met veel gezichten waar je je nog echt een avonturier voelt. Wil je Peru combineren met de zoutvlakten in Bolivia, dan reis je meestal via het noorden van Chili. Hier ligt de droogste woestijn van de wereld, met gortdroge vlaktes, grillige rotsformaties en spuitende geisers.

Combineren?

Bij Riksja Family Peru kun je Peru combineren met Bolivia en/of Chili, weet alleen dat je hier minimaal een week voor uit moet trekken op je totale reis. Je komt op hoogtes ruim boven de 4000 meter en tijdens de goede reismaanden juli en augustus kan het in de avond tegen de -25 graden worden. Tijdens de zoutvlaktetour reis je erg veel en zijn de afstanden lang. Het is dus aan te raden voor gezinnen die het avontuur opzoeken en ook al wat gewend zijn en reiservaring hebben.

Bolivia

In Bolivia is de Salar de Uyuni-zoutvlakte het absolute hoogtepunt van je reis. We kunnen een 5-daagse tour voor je regelen over deze zoutvlaktes van Uyuni naar La Paz vanaf € 432,- per persoon (vanaf 4 personen) Slaap tijdens deze bouwsteen in een zouthotel en reis over de eindeloze vlaktes van zout. Er zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Peru deze bouwsteen te combineren, we adviseren je hier graag over.

Chili  

In Chili vind je de droogste woestijn van de wereld;  de San Pedro de Aracama woestijn. Je komt terecht in een surrealistische werel van gortdroge vlaktes met grillige rotsformaties. Het is het ideale startpunt voor de jeeptocht over de zoutvlaktes van Bolivia. Ook hierover kunnen we je goed adviseren over de beste route voor jouw gezin. We kunnen bijvoorbeeld een 3-daagse tour voor je regelen naar de woestijn vanuit San Pedro voor € 229,- per persoon (vanaf 4 personen). Ook hiervoor zijn verschillende mogelijkheden om vanuit Peru of Bolivia deze bouwsteen te combineren. Neem contact met ons op voor persoonlijk advies en een reisplan op maat.