Inspiratie voor je Peru vakantie met kinderen

Afwisseling tijdens een individuele Peru vakantie met kinderen vinden wij belangrijk en dé manier om het land echt te leren kennen. Door onderstaande foto’s krijg je een goed idee van wat er zoal te zien en te doen is in Peru maar ook wat wij als Riksja Family Peru jou te bieden hebben.

Peru Family in beeld

Reis met ons mee naar Peru. De leukste plekjes die we kennen, hebben we vast voor je op een rij gezet.

familiereis Peru - Machu Picchu2 weken Peru met kinderen - mountainbiken heilige valleiInca Trail Peru Kids - Machu PicchuAlternatieve Inca Trail - lares trail met kinderenHoogtepunten Peru met kinderen - raftenBallestas eilanden & Nazca lijnen - Peru kidsLima Peru Kids - koloniaal hotel2 weken Peru met kinderen - Arequipa

Onze top 5 bezienswaardigheden

1. Raften bij Arequipa

Raften bij Arequipa

Arequipa is een van de mooiste koloniale steden in Zuid Amerika. De stad ligt aan de voet van maar liefst drie actieve vulkanen. Ondanks een aantal stevige aardbevingen door de eeuwen heen is de koloniale architectuur goed bewaard gebleven. Geen wonder dat Unesco deze stad op de werelderfgoedlijst heeft geplaatst. Cultuur en geschiedenis wissel je af met een ochtend raften op de Rio Chili aan de voet van de Misti vulkaan. Je verblijft in een sfeervol koloniaal patiohotel in het historische centrum op loopafstand van alle bezienswaardigheden. Ga jij ook raften tussen de vulkanen?

2. Ziplinen bij de Colca Canyon

Colca Canyon tour - familiereis tokkelen

Ziplinen bij Colca Canyon

Tijdens deze avontuurlijke tocht door het Andesgebergte ga je niet alleen condors spotten, maar ervaar je op een tokkelbaan hoe het is om zelf te vliegen als een condor. Vanuit Arequipa reis je per minibus, naar de Colca Canyon. Hier verblijf je in een sfeervolle lodge, met een fraai uitzicht op de omliggende bergen. Overdag, als het warm is, kun je buiten relaxen in een van de hangmatten en wanneer het ’s avonds afkoelt, kun je je opwarmen aan de rand van de openhaard. De bouwsteen “Als een condor door de canyon” eindigt in Puno, aan de rand van het Titicaca meer.

3. Trail naar Machu Picchu

Machu Picchu

Dé iconische wandeltocht door het Andesgebergte naar wereldwonder Machu Picchu, de Incatrail. Het pad gaat dwars door de natuur, langs Incaruïnes en over een bergpas van 4200 meter. Letterlijk en figuurlijk een adembenemende tocht met als eindbeloning de ‘verloren’ stad Machu Picchu. Lijkt een 4-daagse tocht je te pittig, bekijk dan de 2-daagse optie. De Lares Trail is een alternatieve Inca Trail. Iets minder zwaar, maar nog steeds pittig. Een trekking dwars door de ruige natuur van het Andesgebergte met onderweg traditionele dorpjes met kleurrijk geklede locals.

4. Mountainbiken in de heilige vallei

2 weken Peru met kinderen - mountainbiken heilige vallei

Mountainbiken in de heilige vallei

Na alle indrukken kan je hier even bijkomen van je reis; de heilige vallei. Het was een belangrijke regio voor de Inca’s vanwege de beschutte ligging, er zijn hier dan ook nog veel Inca ruïnes te vinden. Verblijf tussen de bergkammen van het Andesgebergte en fiets op een relaxt tempo langs dorpjes. Drink een cerveza op het terras van een lokaal barretje terwijl het Peruaanse leven aan je voorbij trekt. Bekijk onze bouwsteen: “Voel je vrij in de Heilige Vallei”.

5. Verblijf in de Amazone

Amazone Peru Kids - gifkikker

Gifkikker Amazone

Een tropisch toetje aan het einde van je Peru reis; de Amazone. Per boot en te voet verken je het oerwoud en ga je opzoek naar wilde dieren. Van doodshoofdaapjes tot blauw gele ara’s en van felgekleurde gifkikkers tot bloeddorstige piranha’s. Je verblijft in een junglelodge aan de rand van de rivier in een eenvoudige, maar sfeervolle bungalow met palmbladeren dak. Alle maaltijden tijdens je verblijf zijn inbegrepen, evenals diverse activiteiten die uitgevoerd worden in klein groepsverband. Lees meer over: “Avontuur in het Amazonewoud”.

Riksja Peru Family Building Blocks

Bekijk onze overzichtskaart van Peru met alle bouwstenen.

Reisinformatie Peru

Op deze pagina vind je veel reisinformatie Peru die van belang is voor je vakantie. Goede voorbereidingen treffen is belangrijk wanneer je een verre reis gaat maken, zeker met kinderen. Je vindt hier tips over onder meer gezondheid op reis, veiligheid en geldzaken. Ook bij onze Riksja Family Peru-rondreizen en Riksja Family Peru-bouwstenen kun je veel nuttige informatie terugvinden.

Klik op onderstaande links voor meer algemene reisinformatie Peru:

Bouw je reis

Bouwstenen zijn korte, individuele Peru reizen van een aantal dagen (met vaak een transfer, overnachting en excursie). Door ze met elkaar te combineren kun je je eigen familiereis samenstellen. Of kies één van onze individuele Peru rondreizen uit; dit zijn combinaties van onderstaande bouwstenen die we goed bij elkaar vinden passen.

 

 

Vraag jouw portie inspiratie aan!

Ben je nog aan het oriënteren op Peru en aan het puzzelen waar je heen wilt? Wij delen graag onze insidertips met je: plekken die je wat ons betreft niet mag missen! Vraag onze gratis inspiratiemail aan.

De bestemmingsexperts van Peru Family, Leonie en Mariska, zijn gek van reizen en helemaal fan van Peru. We denken en puzzelen graag met je mee om jullie perfecte Peru familiereis samen te stellen.

Praktische weetjes

Tijdsverschil: 6 uur/ 7 uur (zomertijd)
Taal: Spaans
Munteenheid: Peruaanse soles
Visum: Niet nodig

Liever bellen?

Maandag t/m vrijdag 09:00 uur – 17:30 uur