Over Riksja Family Peru

Peru specialist

Riksja Family Peru is onderdeel van Riksja Family, een kindvriendelijke reisorganisatie van en voor reizigers. Op het kantoor in Leiden werken we met enthousiaste mensen met een passie voor reizen. We reizen het liefste met onze kinderen de aardbol rond, waar en wanneer we maar kunnen. We bieden dan ook die manier van reizen aan die we zelf het leukste vinden.

Door middel van onze bouwstenen, korte reissegmenten, kun je zelf jouw ideale reis samenstellen. In onze rondreizen hebben we al combinaties van bouwstenen gemaakt, maar pas ze gerust aan om de reis te maken die bij jou past. Een reis die je op je eigen tempo indeelt, waarbij je een land en zijn bevolking echt leert kennen en waarna je thuiskomt met een verhaal. Een grappige, mooie of bijzondere ervaring die je nog lang bijblijft. Daarnaast vinden we het belangrijk dat onze reizen verantwoord zijn met respect voor mens en natuur. Lees hier meer over onze kijk op verantwoord reizen.

 

Leonie van Duijnperu-specialist-leonie-gezin

Reisspecialist Riksja Family Peru

Ik werk alweer heel wat jaren bij Riksja Family en heb gelukkig al heel wat reizen met mijn gezin gemaakt. Het is voor ons altijd het hoogtepunt van het jaar waar we echt naar toe leven. Mijn dochters zijn inmiddels wat ouder en ik merk dat de manier waarop we reizen intussen best wat intensiever kan. Zo vind ik Peru echt een geschikt land om door te reizen met tieners. Hoe gaaf is het om met elkaar door de woestijn te sjezen in een buggy of te raften door een vulkaanlandschap met uiteindelijk een bezoek aan de Machu Picchu als afsluiter van de reis. Ik vind het zo leuk om mijn grote passie van reizen over te brengen op onze reizigers en de reis samen te stellen zodat je als gezin onbezorgd op reis kunt en optimaal van het land, de tijd en met elkaar kunt genieten.

 

Mariska van Tongeren

Reisspecialist Riksja Family Peru

Reizen is verreweg mijn grootste hobby. En ik ben dolgelukkig dat mijn dochter Merel (16 jaar) die genen ook heeft. Samen de wereld ontdekken, het avontuur opzoeken, zien dat de mensen in Peru anders wonen en leven dan wij. Merel en ik reizen graag individueel, slapen bij voorkeur in kleinschalige en sfeervolle accommodaties.

Tijdens mijn reis in Peru was ik verrast door de diversiteit. Hoge zandduinen in de woestijn, condors in de Andes, raften bij de vulkanen en slenteren door koloniaal Cusco. Natuurlijk mocht Machu Picchu niet ontbreken. Ik help graag uit eigen ervaring jullie familiereis Peru samen te stellen.

Bas Hendrikx

Product manager Riksja Family Peru cusco-straat-inca-stenen

Het reizen is er bij mij met de paplepel ingegoten. Als kind heb ik een paar jaar in Amerika gewoond en tijdens en na mijn studie aan de Hogeschool voor Toerisme ben ik volop blijven reizen. Nu ik zelf kinderen heb is de frequentie en het tempo misschien iets omlaag gegaan, maar ik geniet er des te meer van. Ik reis veel bewuster en vind het ook leuk om de wereld door de ogen van mijn kinderen te zien.

Peru blinkt wat mij betreft uit in de grote mate van afwisseling in een relatief klein gebied. Van de ruige kustlijn en de woestijn tot het hoge Atlasgebergte en het daarachter gelegen Amazoneregenwoud. Naast de natuur en de landschappen is het ook de cultuur die de bestemming zo interessant maakt. Mannen gekleed in kleurrijke poncho’s en vrouwen met traditionele bolhoedjes op heten je van harte welkom. Oude Inca ruïnes en Spaans koloniale invloeden zijn overal zichtbaar, maar nergens zo sterk als in en rondom Cusco. Wat mij betreft de mooiste stad van heel Zuid-Amerika!

 

Bouw je reis met Riksja Travel

Riksja Family is onderdeel van Riksja Travel. Bij Riksja bouw je jouw eigen reis naar het hart van de bestemming. Onze reisexperts helpen je met de planning en route, zodat jij het maximale uit jouw reis haalt. Voor reizigers, door reizigers. Riksja Travel staat voor individuele reizen met hart voor de wereld. Zo worden alle reizen die bij ons geboekt worden 100% CO2 gecompenseerd en draag je positief bij aan de lokale economie door de slaapplekken en activiteiten die we voor je inplannen. Lees meer over ons op de website van Riksja Travel.

 

 

Reisgraag Award voor beste reisorganisatie 2021

We zijn zo ongelooflijk trots en dankbaar dat we ook in dit bizarre jaar de Reisgraag Award voor beste reisorganisatie hebben gewonnen. Onze reizigers beoordeelden onze reizen met een 9,0. Dankjewel voor het vertrouwen!

De Reisgraag Awards is een publieksprijs die uitgereikt wordt aan reisorganisaties gebaseerd op reviews van klanten. Alle reviews worden uitvoerig gekeurd door Reisgraag en op basis van deze reviews worden de winnaars van de Reisgraag Award gekozen.
De reviews van de klanten bepalen de winnaars en daarmee is de Reisgraag Award de enige echte publieksprijs binnen de reisbranche in Nederland.