Hoe reis je in Peru?

Je eigen Peru vakantie samenstellen

Meestal begint je Peru vakantie in de hoofdstad Lima. Als ontspannen begin regelen wij de transfer bij aankomst en de eerste overnachtingen. De rest van de reis plan je door een keuze te maken uit onze overige bouwstenen. Hieronder vind je de logische Peru routes en mogelijkheden.

In Peru liggen verschillende steden boven de 2500 meter, wat de kans op hoogteziekte vergroot. In de samenstelling van onze rondreizen en de logische volgorde van onze bouwstenen letten wij goed op een geleidelijk verloop van de hoogteverschillen.

De beste manier om Peru te bereizen is per (nacht)bus. Dit zijn comfortabele ritten waarbij je onderweg veel ziet van de omgeving, als je overdag reist. In de grote steden regel je gemakkelijk zelf een taxi. In de regio van Cusco en de Heilige Vallei vonden wij het leuk om tussen de lokale bevolking te zitten en op eigen gelegenheid in een lokale minibus (colectivo) te stappen. Wil je sneller reizen of leg je grotere afstanden af, dan is een binnenlandse vlucht aan te raden. Meer informatie onder het kopje vervoer.

Tijdens je reis overnacht je in kleinschalige accommodaties waarin de Peruaanse sfeer goed naar voren komt. Variërend van een typische posada of koloniale villa tot een omgebouwd klooster of open jungle lodge. Meer ‘back to basic’ is het verblijf in tenten tijdens een meerdaagse trekking richting de Machu Picchu. Meer informatie op de overnachtings pagina.

Wil je weten waar de bouwstenen en/of rondreizen liggen? Kijk dan op onze Peru-kaart. Samen met onze  reisspecialisten stel je je ideale Peru route samen. We helpen je graag verder.

Hoeveel reistijd heb ik nodig?

Korte reis: in ruim 2 weken door Peru

Om alle grote hoogtepunten van Peru in je reis te kunnen verwerken heb je minimaal 17 dagen nodig. Zoals je ook kunt zien bij onze standaard rondreizen is Rondreis 4 in de Andes of een variatie hierop de snelste manier om al deze onderdelen in je reis te verwerken.

Uitgebreide reis: in 3 weken door Peru

Als je meer tijd hebt kun je andere bouwstenen aan je reis toevoegen en in een rustiger tempo het gehele land bereizen. Zo kun je starten langs de Peruaanse kust of eindigen in de Amazone jungle. Standaard rondreizen die hierbij aansluiten zijn onder anderen Rondreis 3 en Rondreis 1. Ook hebben we een rondreis samengesteld voor iets jongere kinderen vanaf 8 jaar voor 3 weken Rondreis 2.

Wat is de meest logische Peru route?

Hieronder vind je een beschrijving van de verschillende gebieden, in de meest logische volgorde. Wij hebben deze route gevolgd omdat de hoogtepunten van Peru allemaal aan bod komen en je geleidelijk in hoogte stijgt.

Met de bouwstenen in de juiste volgorde zul je rustig aan de hoogte wennen en uiteindelijk je reis afsluiten bij het hoogtepunt: de Machu Picchu. Door per gebied een keuze te maken uit de verschillende bouwstenen, stel je een logische reis samen.

lima-kust-barStart van je Peru vakantie

Onze Peru vakanties beginnen met twee nachtjes Lima. Na een lange vlucht vonden wij het prettig hier rustig te starten. Omdat Lima op zeeniveau ligt heb je nog niet te maken met hoogteverschillen. Deze Peruaanse hoofstad heeft als enige een intercontinentale luchthaven. In de meeste gevallen vlieg je vanaf hier aan het einde van je reis weer terug.

Peruaanse kust

Na een of twee nachten in Lima vertrek je richting het oaseplaatsje Huacachina. Je verblijft midden tussen de zandduinen. Van hieruit bezoek je de Ballestas eilanden en kun je direct doorreizen naar Arequipa met de bouwsteen van pinguins naar woestijnoase.

Colca Canyon

Arequipa is de tweede stad van Peru. Bij aankomst in Arequipa plannen we minimaal twee nachten in, om te wennen aan de hoogte (2300 meter). Met  reis je met een groepje door de Colca Canyon, waar je een bergpas van meer dan 4000 meter passeert. Hierna spot je de condors bij de Cruz del condor. Reis je liever comfortabeler met privéchauffeur kijk dan bij Colca Canyon.

Titicacameer

hulpproject-peru-kids-6Vanuit Arequipa reis je door naar Puno. Ook vanuit de Colca Canyon kun je direct doorreizen. Puno grenst aan het hoogst bevaarbare meer: Titicaca. Hier kun je kiezen voor een dagtour over het Titicacameer met een bezoek aan de Uros rieteilanden en een lunch op het vaste eiland Taquile tijdens Titicaca. Mocht je ook een nacht bij indianen op het eiland Amantani willen verblijven dan kunnen we dit ook voor je regelen.

Machu Picchu en de Heilige Vallei

Per bus of binnenlandse vlucht kom je aan in Cusco, de stad van de Inca cultuur. Wij vonden het leuk hier meerdere nachten te verblijven om de stad te bekijken en de Incaruïnes in de omgeving te bezoeken. De sportievelingen maken vanuit Cusco een pittige trekking zoals de 4-daagse Inca Trail. Ben je minder sportief, maar wil je wel wandelen? Dan kunnen we ook een 2-daagse trail voor je regelen. Je kunt de Machu Picchu en de Heilige vallei ook per trein doorkruisen. Vanuit Cusco vlieg je uiteindelijk via Lima naar huis.

Amazone Jungle

Wanneer je na Cusco je reis nog tropisch wilt afsluiten in de jungle, vlieg je door naar het jungleplaatsje Puerto Maldonado. Tijdens je verblijf in de Amazone Peru staan er een aantal excursies op het programma waarin de dieren en de natuur centraal staan.

Taal en begeleiding op je reis

De meeste van onze reizigers spreken niet meer dan enkele woorden Spaans. Op de meeste excursies gaat dan ook een Engelssprekende gids mee. Toch hebben we ze niet overal ingepland: tijdens een transfer of een kort tripje voegt een Engelstalige gids alleen maar een hogere prijs aan de reis toe, meer niet. Tijdens sommige reisonderdelen reis je dan met een Spaanstalige chauffeur/gids. Deze spreekt wel enkele woorden Engels en je kunt zo de route goed afleggen. Bij excursies waar het zinvol is heb je uiteraard een goed Engelssprekende gids. Het staat bij de bouwstenen keurig vermeld. Tip: een taalgidsje Spaans in je achterzak komt altíjd van pas!

Onze lokale vertegenwoordiger

We werken in Peru nauw samen met betrouwbare partners. Juist omdat de infrastructuur in deze landen op sommige plaatsen beperkt is en ook de politieke situatie wel eens wisselt, is dat belangrijk. Bij aankomst op de luchthaven staat een Engelssprekende vertegenwoordiger je op te wachten. Het dag-tot-dag programma, de vouchers voor de geboekte hotels, bustickets en excursies, worden aan je overhandigd. Bij de reisbescheiden die je van ons krijgt voor vertrek, tref je het contactadres en de telefoonnummers van de lokale partner. Er is een noodnummer dat 24 uur per dag bereikbaar is, zodat je ter plaatse altijd op ze kan rekenen voor hulp of vragen.

Als Riksja Family Peru hebben we zelf gereisd door Peru. We staan je graag bij met advies, bijvoorbeeld ook over de beschikbaarheid van de plaatsen op de Inca Trail of beste reisperiode. Op onze teampagina vind je informatie over wie we zijn. Je kunt contact opnemen met ons door te bellen of mailen.